Yaş Çay Üreticisinin Budama Parası Pul oldu!

Çalılaşmış, verimden düşmüş çay ocaklarının yeniden sürgün verim ve kalitesinin artmasına yardımcı olmak için yapılan budama işleminden sonra her yıl üreticilere ödenen budama paraları enflasyonun %75'e çıkması, nedeni ile pul oldu.

AJANS PAZAR

Çalılaşmış, verimden düşmüş çay ocaklarının yeniden sürgün verim ve kalitesinin artmasına yardımcı olmak için yapılan budama işleminden sonra her yıl üreticilere ödenen budama paraları enflasyonun %75’e çıkması, nedeni ile pul oldu.

Bu nedenle Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 200 bini aşkın yaş çay üreticisi yaş çaya enflasyonun altında zam veren AKP iktidarı ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kararını bekliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ödemelerinin Cuma günleri yapılıyor. Geçen hafta Cuma günü ödemesi yapılan desteklemeler arasında yaş çay budama bedelleri yer almadı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Kurban Bayramı’na yaklaştığımız son hafta ödemeye onay vermemesi ve Hazine’nin budama bedellerini Cuma gününe kadar Tarım ve Orman Bakanlığı üzerinden Çaykur’un hesabına aktarmaması durumunda yaş çay üreticileri bir kez daha hayal kırıklığına uğramış olacak.

%75 enflasyon altında kalan yaş çay fiyatı ile enflasyona ezdirilen yaş çay üreticileri bayram öncesi az da olsa nefes alabilmeleri için budama bedellerinin 2023 yılında olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde ödenmesini bekliyor

yaş çay budama para ödeme